Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης βρίσκεται στη Νορβηγία

Γενικώς & Αορίστως

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης, το οποίο ταυτόχρονα είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο, βρίσκεται στη Νορβηγία. Πρόκειται για ένα τεράστιο, τσιμεντένιο, παραλληλόγραμμο που το μισό βρίσκεται μέσα στο νερό. Το κτίριο με το όνομα «Under» έχει μήκος 35,5 μέτρα, 500 τ.μ έκταση και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα της Νορβηγίας. Χωράει περίπου 100 άτομα και θα ανοίξει τις πόρτες του για τουρίστες και κατοίκους την άνοιξη του 2019.

Η κατασκευή της αρχιτεκτονικής ομάδας Snøhetta έχει τρία επίπεδα. Μία γυάλινη γέφυρα που συνδέει τη στεριά με το κτίριο οδηγεί στο πρώτο επίπεδο, όπου βρίσκεται η είσοδος του εστιατορίου.

Στο δεύτερο επίπεδο, που είναι κατά το ήμισυ κάτω από την επιφάνεια του νερού, οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το ποτό τους στο μπαρ και τέλος, το τρίτο επίπεδο βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στη θάλασσα και εκεί θα είναι ο χώρος του εστιατορίου. Το μενού συμπεριλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά αλλά και εδέσματα της Σκανιναβικής κουζίνας.

Μία τζαμαρία 11 μέτρων θα προσφέρει πανοραμική θέα στο βυθό της θάλασσας. Μάλιστα, θα υπάρχει έξυπνος φωτισμός ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι του βυθού, αλλά και για να μπορούν να βλέπουν οι πελάτες κατά τη διάρκεια του μεγάλου νορβηγικού χειμώνα.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES