Η εποχή του τοκετού μπορεί να συμβάλλει στην επιλόχεια κατάθλιψη

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 18-10-2018

Μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης έχουν όσες μανούλες γέννησαν χειμώνα ή φθινόπωρο, σύμφωνα με νέα αμερικάνικη μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, ανέλυσαν τα στοιχεία από περίπου 300 νέες μητέρες. Το αποτέλεσμα ήταν το περίπου 26% να εμφανίσει ελαφρύτερης μορφής κατάθλιψη αν η γέννα έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε αντίθεση με ένα 35% που αφορούσε τις χειμωνιάτικες γεννήσεις.

Οι ερευνητές συμβούλευσαν τις γυναίκες που γεννάνε φθινόπωρο ή χειμώνα να αυξήσουν την έκθεσή τους στο φυσικό φως του ήλιου, βγαίνοντας συχνότερα σε ανοιχτούς χώρους ή στην ύπαιθρο, έτσι ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D  στο σώμα τους και να μειώσουν τα επίπεδα της ορμόνης μελατονίνης.

«Το καθημερινό περπάτημα στη διάρκεια της μέρας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης απ’ ό,τι μια βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο ή η άσκηση μέσα σε ένα γυμναστήριο. Η βόλτα σε ανοιχτούς χώρους είναι καλύτερο να μη γίνεται πολύ νωρίς το πρωί ή το δειλινό, προκειμένου η γυναίκα να ωφελείται περισσότερο από το φυσικό φως» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES