Ο Στράτος Μαρκίδης και ο Χάρης Ρώμας, εγκαινιάζουν αυτή τη χρονιά παιδικό στέκι  στο πανέμορφο και πλήρως ανακαινισμένο θέατρο Αθηναϊς (πρώην θεατρική σκηνή ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ) που στεγάζεται στον πολυχώρο Αθηναϊς (Καστοριάς 34, Αθήνα) στον Βοτανικό.

Σαν εναρκτήριο έργο επελέγησαν οι ‘’ΟΡΝΙΘΕΣ’’ του μεγάλου μας Αριστοφάνη, έργο διασκεδαστικό αλλά και διδακτικό, μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο, σ’ αυτή την διασκευή του για παιδιά, ονομάστηκε ‘’ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ’’ (παράφραση της ‘’Νεφελοκοκκυγίας’’ που ιδρύουν ως ιδανική πολιτεία ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης).

Την διασκευή έκανε ο γνωστός και καταξιωμένος Χάρης Ρώμας που έχει τιμηθεί με αρκετές διακρίσεις ως θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και στιχουργός.

Στη ‘’Νεφελοκουκοχώρα’’ ο Χάρης Ρώμας εκτός της ελεύθερης διασκευής υπογράφει και την σκηνοθεσία. Τα υπέροχα σκηνικά και κουστούμια έχει σχεδιάσει η Λαμπρινή Καρδαρά. Την πρωτότυπη μουσική του έργου και τα τραγούδια, σε στίχους Χάρη Ρώμα, έχει γράψει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ το κεντρικό τραγούδι της παράστασης, τραγουδάει η Εύη Αδάμου.

Οι ηθοποιοί που επελέγησαν με αυστηρά κριτήρια για να αποδώσουν τους 15 ρόλους του έργου είναι αλφαβητικά οι: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη, Εύη Κολιούλη, Χάρης Λεοντσίνι, Γιώργος Παράσχος.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 και 15:00 έως και τον Απρίλιο 2019.

Εισιτήρια: 8€-10€, viva.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES