Ένα κέικ καρότου που χρειάζεται μόλις 10’ προετοιμασίας

Μαγειρευουμε

4moms team , 11-10-2018

Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει μία συνταγή για εύκολο κέικ καρότου. Θα χρειαστεί μόλις 10’ παρασκευής και περίπου 1 ώρα ψησίματος.

Συστατικά

  • 300 γρ. πουρέ καρότο κατεψυγμένο
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. καρύδια

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυροαλευρωμένη φόρμα με τρύπα 25 εκ.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES