Η αγκαλιά μετά από έναν τσακωμό ωφελεί το ζευγάρι

Ψυχολογία

4moms team , 09-10-2018

Μία νέα έρευνα έρχεται να μας πει πως μία αγκαλιά μετά από έναν τσακωμό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό μας.

Η έρευνα διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των Ηνωμένων Πολιτειών και συμμετείχαν 400 άνθρωποι, με το αποτέλεσμά της να επιβεβαιώνει πως το ανθρώπινο άγγιγμα φέρνει ηρεμία.  Μπορεί να είναι ένα απλό άγγιγμα των χεριών ή μία αγκαλιά, όμως το να ακουμπάμε τον σύντροφό μας μετά τον τσακωμό μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για τη σχέση μας.

Εκείνοι που αγκάλιασαν τον άνθρωπο με τον οποίο ήρθαν σε διαφωνία, ένιωσαν θετικά συναισθήματα αμέσως. «Η μη σεξουαλική διαπροσωπική επαφή αναδύεται ως ένα σημαντικό θέμα στη μελέτη των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων», είπε ο δρ. Μάικλ Μέρφι, επικεφαλής της έρευνας. 

Επιπλέον, η έρευνα υποδηλώνει ότι εκείνοι που έρχονται πιο κοντά σωματικά, είναι πιο ευτυχισμένοι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. «Η διαπροσωπική επαφή συνδέεται με την αφοσίωση και την ασφάλεια, την καλύτερη δυνατή στήριξη που περιμένετε από τον σύντροφο, την οικειότητα, την υψηλή ικανοποίηση στη σχέση και την ευκολότερη επίλυση συγκρούσεων», είπε ο Μέρφι.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES