Σφολιάτα ήλιος με μερέντα και Nutella που χρειάζεται μόλις 10’ προετοιμασίας

Μαγειρευουμε

4moms team , 05-10-2018

Αυτά τα αφράτα σφολιατίνια σε σχήμα ήλιου είναι γεμιστά με μερέντα και Nutella και χρειάζονται μόλις 10’ προετοιμασίας και μισή ώρα μαγείρεμα.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Υλικά Συνταγής

Για τα σφολιατίνια

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

3-4 κοφτές κ.σ. πραλίνα

4-5 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

Για το vτιπ σοκολάτας

150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας

1 κ.σ. μέλι

150 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα σφολιατίνια με μερέντα

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και ανοίγουμε στον πάγκο κάθε φύλλο χωριστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με τσέρκι ή στρογγυλό όσο μεγαλύτερο γίνεται, κόβουμε και δίνουμε σε κάθε φύλλο σφολιάτα στρογγυλό σχήμα.

Απλώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια του ενός δίσκου αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά.

Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο σφολιάτας. Τοποθετούμε στο κέντρο μικρο ποτήρι, πιέζοντας απαλά στην σφολιάτα χωρίς να την κόψουμε. Το βάζουμε όλο μαζί σε δίσκο και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10′ να σφίξει καλά η ζύμη σφολιάτας.

Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ακτινωτά σε 4, μετά σε 8 και τέλος, σε 32 λωρίδες.

Πιάνουμε απαλά κάθε λωρίδα και την στρίβουμε 3 φόρες.

Όμοια κάνουμε και τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης. Στο τέλος, το σχήμα που θα έχουμε θα θυμίζει το λουλούδι Ήλιος.

Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε 10′ στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη, γιατί ζεσταίνεται από την επαφή και τη θερμοκρασία του χώρου που δουλεύουμε. Αλείφουμε με γάλα την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ψήνουμε τα σφολιατίνια για 6-8′ σε δυνατό φούρνο και χαμηλώνουμε στους 180ºC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
Τραβάμε 1 – 1 κάθε σφολιατίνι και το απολαμβάνουμε, είτε σκέτο, είτε βουτώντας το σε ντιπ σοκολάτας για μεγαλύτερη απόλαυση.

Για το ντιπ σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το ντιπ σοκολάτας. Όσο περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο και το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρι να μαλακώσει πριν την επόμενη χρήση.

Extra Tip

Για πιο τραγανή σφολιάτα, αφού βγάλετε από τον φούρνο το γλυκό, αφήστε να σταθεί 5-7′, να τραβήξει η σφολιάτα την υγρασία από τη θερμοκρασία ψησίματος και να τραγανίσει εξωτερικά.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES