Οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες παιδικής υπέρτασης

Παιδιά

4moms team , 05-10-2018

Μία νέα έρευνα που μας έρχεται από τις Η.Π.Α και διεξήχθη από το 2007 έως τος 2014 σε 7.200 παιδιά, αποκάλυψε πως ο κύριος παράγοντας για την παιδική υπέρταση είναι η κακή διατροφή. Μάλιστα, το 1/5 των παιδιών δεν είχαν πρόσβαση σε θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα και έτσι, πάνω από το 12% αυτών είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μεταξύ των παιδιών με κακή διατροφή, το 14,4% είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, συγκριτικά με το 11,6% των παιδιών που είχαν πρόσβαση σε θρεπτικές τροφές.

Ακόμη και όταν λήφθηκε υπόψιν η παιδική παχυσαρκία και άλλοι παράγοντες κινδύνου, η έλλειψη πρόσβασης σε θρεπτικά τρόφιμα εξακολουθούσε να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

«Ακόμα και στην παιδική ηλικία, η υψηλή αρτηριακή πίεση έχει σημασία. Αν ως παιδί έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζετε πολύ υψηλότερο κίνδυνο υπέρτασης ως ενήλικας. Και η υπέρταση θέτει τις βάσεις για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς επηρεάζει την καρδιά και τα νεφρά», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Andrew Michael South, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή Wake Forest στο Πανεπιστήμιο Winston-Salem, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES