Το ήξερες οτι δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ όταν γυμνάζεσαι;

Γυμναστική

4moms team , 03-10-2018

Πολλές απο εσάς θα έχετε παρατηρήσει στα social media αρκετές φωτογραφίες γυναικών στο γυμναστήριο. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε καλύτερα τις φωτογραφίες θα εντοπίσετε ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είναι βαμμένες. Καταλαβαίνουμε απόλυτα την επιθυμία σας να κρύψετε ένα ή δύο ανεπιθύμητα σπυράκια, αλλά πηγαίνοντας για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο με μακιγιάζ κάνετε κακό στο δέρμα σας.

Μπορεί τα καλλυντικά να επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει όσο τα φοράτε στο γραφείο ή στη βόλτα σας, όμως τι συμβαίνει στην περίπτωση που ιδρώσετε; Τι γίνεται εάν θέλετε να γυμναστείτε στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς αλλά δεν θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας;

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να το ξανασκεφτείτε.

Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι η γυμναστική φορώντας μακιγιάζ είναι απαγορευτική. Η άσκηση προκαλεί την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και ανοίγει τους πόρους.

Ο ιδρώτας και τα βακτηρίδια παγιδεύονται κάτω από τα στρώματα του μακιγιάζ, εμποδίζοντας το δέρμα να αναπνεύσει και θέτοντάς το σε κίνδυνο να μολυνθεί. Ο εγκλωβισμός των βακτηρίων και ο ιδρώτας στους πόρους μπορεί να αυξήσει τους πόρους της επιδερμίδας μας με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσει εκ νέου σπυράκια, ενώ η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερυθρότητα και θαμπό δέρμα.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το μακιγιάζ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες με χρώμα (ΒΒ ή CC) ή foundations με βασικό συστατικό το λάδι. Και αν θέλετε να φορέσετε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή στο γυμναστήριο, φροντίστε να πλύνετε αμέσως μετά το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό. Εάν πάλι, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κρατήσετε το μακιγιάζ στο γυμναστήριο, προσπαθήστε να γυμναστείτε με χαμηλότερη ένταση, έτσι ώστε να μην ιδρώσετε πολύ.

Στο τέλος της ημέρας, οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να αφαιρέσετε εντελώς το μακιγιάζ και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Ακόμα και η μάσκαρα ή το κραγιόν πρέπει να καθαρίζονται εντελώς από το πρόσωπό μας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES