Επίσημα Εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς της καρδιάς μου, στην Κυψέλη

SOUL by ΒΙΒΗ

Έχοντας περάσει όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίονος Νέγρη και συγκινούμε σε κάθε τι που έχει σχέση με αυτή. Δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ το νέο της επαναλειτουργίας της ιστορικής Δημοτικής Αγοράς που για όλους μας έχει υπάρξει σημείο αναφοράς για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ένα νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή το ImpactHubAthens, που θα επισφραγισθεί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τα επίσημα Εγκαίνιά της, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 8 μ.μ., παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη. Θα ακολουθήσει πάρτυ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το άνοιγμα των νέων καταστημάτων, τις υπηρεσίες, τα πολιτιστικά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αγοράς μετά μουσικής και χορού.

Τα Εγκαίνια της Αγοράς θα είναι μια τριήμερη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί 4-5-6 Οκτωβρίου. Μια γιορτή κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που έχουν οργανώσει τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς που θα φιλοξενούνται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Θα είναι μια συλλογική γιορτή με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών που πλέον όλοι μαζί, δίνουν ζωή στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης!

Κύρια επιδίωξή μας είναι όλοι να ζήσουν την θετική εμπειρία της καθημερινής λειτουργίας της Αγοράς. Οι κάτοικοι της Κυψέλης, οι πολίτες της Αθήνας και οι επισκέπτες της πόλης μας θα γνωρίσουν την Αγορά και θα έρθουν σε επαφή με τα νέα καταστήματα και τους διαχειριστές της. Θα ανακαλύψουν νέα προϊόντα, ωραίες ιδέες για δώρα, λουλούδια, παιχνίδια, ρούχα, εκλεκτά τρόφιμα, όπου κάθε αγορά έχει παράλληλα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έτους 2018-2019 και θα έχουν μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για τη νέα μορφή της Αγοράς και την επαναλειτουργία της.

Το πρόγραμμα των Εγκαινίων θα περιλαμβάνει δράσεις με κύριους πρωταγωνιστές το κοινό, τα καταστήματα των κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και τους κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Αγορά. Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε και  στο: athens.impacthub.net/event/ραντεβού-στη-φωκίωνος/

Με την επαναλειτουργία της, η Αγορά αναδεικνύεται σε σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής, των πολιτών της Αθήνας, φορέων και επιχειρήσεων και σταδιακά δημιουργείται μια ενεργή κοινότητα που προάγει την κοινωνική συνοχή, την συνεργασία και την συνδημιουργία. 

Ραντεβού στη Φωκίωνος!

 

 

Τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:

WISEGREECE

Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER

Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ

Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE- Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

SECOND HAND SHOP ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF- ΚΑΝΤΙΝΑ

Μια PopUpκουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

CREATORS OF COSMOS

Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας.

Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.

13μ2 ΓΚΑΛΕΡΙ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”.

ΕΕΛΛΑΚ

Μαθήματα ρομποτικής, προγραμματισμού και ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από το πρόγραμμα CodeandCreate, για νέους, παιδιά και όποιον άλλο θα ήθελε να μάθει και να πειραματιστεί με σύγχρονες τεχνολογίες 

The Danish Refugee Council

Προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών – κοινωνικών & νομικών, καθώς και πολυπολιτισμικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ευπαθής και όχι μόνο ομάδες, με σκοπό την ένταξη και την αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας.

Caritas Hellas

Από μαθήματα ελληνικών, σε συμβουλευτική εργασίας, η Caritas προσφέρει συμβουλευτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες. 

El Sistema Greece

Μαθήματα χορωδίας και κλασικών μουσικών οργάνων σε ομάδες με σκοπό την αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση, την ανάπτυξη κοινότητας και ομαδικών δεξιοτήτων για παιδιά 5-17 χρόνων από κάθε θρησκεία, εθνικότητα, υπόβαθρο.

Περισσότερες πληροφορίες

https://athens.impacthub.net/η-δημοτική-αγορά-της-κυψέλης/

https://www.facebook.com/agorakypselis/

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES