Σχέσεις ζεύγους και όχι μόνο !!

Ψυχολογία

4moms team , 28-09-2018

Το 4moms.gr και η δασκάλα yoga Μαριάννα Θυμιάκη, σας περιμένουν στο Life Gallery Hotel (Λεωφόρος Θησεώς 103, Εκάλη)  την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 22:00 για Revival Sankalpa.

Καταξιωμένοι δάσκαλοι του χώρου, workshops, ομιλίες αλλά και eco market σας περιμένουν για να ανακαλύψετε την sankalpa που στη φιλοσοφία της γιόγκα ορίζεται ως η πρόθεση της καρδιάς μας.

Στις 15.00-17.00 Η Αγγελική Κοκκίνη και ο Κώστας Μπέλλος Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας θα μιλήσουν για σχέσεις ζευγαριών και όχι μόνο..

Τα πάντα στη ζωή μας είναι σχέσεις.

Κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους αλλά και με αντικείμενα.

Η πρώτη μας επαφή με τη ζωή αρχίζει με τη σχέση με τη μητέρα μας ή με όποιον μας φροντίζει.

Από μωρά ακόμα έχουμε την ανάγκη και τη τάση ως κοινωνικά όντα να κάνουμε  σχέση για να επιβιώσουμε.
Εκτός απο το ένστικτο της επιβίωσης που μας ωθεί  για να σχετιστούμε, ο τρόπος, η στάση μας και η ποιότητα των σχέσεών μας επηρρεάζεται απο το τρόπους, τους κανόνες, και τις συνήθειες της οικογένειας που μας μεγαλώνει αλλά και απο τη κουλτούρα της κοινωνίας όπου ανήκουμε.
Με αυτά τα εφόδια πορευόμαστε στη ζωή και ως ενήλικες επιλέγουμε τους φίλους μας,το σύντροφό μας, τη δουλειά μας.
Συνήθως επιλέγουμε περιβάλλοντα και ανθρώπους που μας είναι οικεία με το περιβάλλον όπου μεγαλώσαμε και τους ανθρώπους που σχετιστήκαμε γιατί μας είναι πιο εύκολο να διαχειριστούμε κάτι που γνωρίζουμε απο κάτι άγνωστο όσο κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται ή να είναι στη πραγματικότητα καλύτερο απο αυτό που εμείς βιώσαμε.
Οι σημερινές μας σχέσεις καθορίζονται απο τις πεποιθήσεις και τις ιδέες που έχουμε.Τι σημαίνει για μένα φιλία, συντροφικότητα, καλός γάμος, κακός γάμος?
Σύμφωνα άρα με αυτά που πιστεύουμε έχουμε υφάνει το σενάριο της ζωής μας και γινόμαστε οι αρχιτέκτονες της σχέσης μας μαζί με το σύντροφό μας και όχι μόνο.
Τα προβλήματα στις σχέσεις και κυρίως τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε τη στιγμή που ένα γεγονός εμφανίζεται ως η αιτία για σύγκρουση συνήθως δεν έχουν βάση στο τώρα αλλά στο παρελθόν.
Η θεραπεία μας βοηθάει να παρατηρήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας, να τα συνδέσουμε με τις πρώιμες εμπειρίες μας, να μάθουμε ένα καινούργιο τρόπο να τα εκφράζουμε και να έχουμε επίγνωση της αλήθειας μας.
Έτσι οι σχέσεις αποκτούν ευθύτητα,σεβασμό,εκτίμηση,κατανόηση και ο στόχος είναι η σύνδεση και η ενότητα.
Η θεραπεία της σχέσης είναι η επαφή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Revival Sankalpa 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES