Η πιο γρήγορη βασική συνταγή για βάφλες για το πρωί του Σαββάτου

Μαγειρευουμε

4moms team , 28-09-2018

Η βασική συνταγή για βάφλες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η πιο γρήγορη και ιδανική για το οικογενειακό πρωινό του Σαββάτου.

Η προετοιμασία είναι μόλις 10’, και το ψήσιμό τους το ίδιο, εφόσον φυσικά έχετε τη βαφλιέρα.

Υλικά Συνταγής

1 ¼ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1 μπαστούνι (125 γραμ.) βούτυρο

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κ.γλ. ζάχαρη

1½ κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. μαγιά στιγμής

2 αυγά

1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίγμα για τις βάφλες λιώνοντας το γάλα με το βούτυρο σε κομμάτια, σε χαμηλή φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα.

Ρίχνουμε το μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.

 

Περιχύστε τις βάφλες με μέλι, μερέντα, φρούτα και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει!

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES