Το βιβλίο “Fruits” του διάσημου Γάλλου Pastry chef και καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο για το 2018, Cédric Grolet, κυκλοφόρησε επίσημα και στην ελληνική γλώσσα!

Το best seller βιβλίο “Fruits”, χάρη στο οποίο ο νεαρός αλλά χαρισματικός Cédric Grolet, κατέκτησε φέτος τον Ιούλιο και τον τίτλο του “Βest Pastry Chef in the World 2018”, αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε και στα ελληνικά, από τηGastronomy Essentials, με τίτλο: «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» και σε επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου. Το βιβλίο “Fruits”, που αποδεικνύει ότι και η ζαχαροπλαστική μπορεί να αναδειχθεί σε αληθινή τέχνη, εκδόθηκε από τη Ducasse Editions το φθινόπωρο του 2017, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Γλυκά πειρασμός, αλλά με «υγιεινές» προδιαγραφές…

Με την παραίνεση μιας άλλης εμβληματικής μορφής της Γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse και λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης, o πασίγνωστος σήμερα Grolet, παρουσιάζει ένα βιβλίο που αποσκοπεί στην αξιοποίηση και την ανάδειξη της δύναμης των φρούτων στη ζαχαροπλαστική, με «όπλα» τις ανατρεπτικές τεχνικές, το σεβασμό στην εποχή συγκομιδής και την αναζήτηση της αυθεντικής γεύσης.

Με τα «φρούτα-γλυπτά» του κατάφερε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο trend στη ζαχαροπλαστική, που συνοψίζεται σε εντυπωσιακά και απολαυστικά μικρά γλυκά σαν μπουκιές, τα οποία μοιάζουν με αληθινά φρούτα, έχουν χρώματα εμπνευσμένα από πίνακες της Αναγέννησης και είναι απόλυτα συνυφασμένα με το πνεύμα των καιρών και την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

Ο 32χρονος σταρ της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και του Instagram

Ο Cédric Grolet, που θεωρείται ο πιο χαρισματικός Pastry Chef της γενιάς του, για τους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής, αλλά και το ένα εκατομμύριο θαυμαστές του στο Instagram δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για όλους τους υπόλοιπους αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επικεφαλής Pastry Chef του εστιατορίου “Le Meurice” του Alain Ducasse (που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Παρίσι και έχει δύο αστέρια Michelin) και ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και διεθνή φήμη γιατί το 2014 μεταμόρφωσε τον περίφημο κύβο του Rubik σε εντυπωσιακά γλυκίσματα (τα Rubik’s Cakes) και στη συνέχεια άρχισε να πειραματίζεται με τα φρούτα, μεταμορφώνοντάς τα σε γλυκά αριστουργήματα.

Το βιβλίο «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική», δεν διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο www.Cucina.gr ή στέλνοντας e-mail στο [email protected]

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES