Όλες έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να βράζουμε από θυμό επειδή πήραμε μια παρορμητική απόφαση στο κομμωτήριο και καταλήξαμε με ένα κούρεμα που δεν μας κολακεύει. Η απόκτηση μακριών μαλλιών, είναι μια πραγματική πρόκληση όταν θέλετε να αποκτήσετε το μάκρος που είχατε, σε λιγότερο χρόνο από όσο πραγματικά χρειάζεται.

Σύμφωνα με έρευνες, τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο περίπου 15 εκατοστά το χρόνο, με τη γενετική, τη διατροφή και το άγχος να έχουν καθοριστικό ρόλο στην ακρίβεια αυτού του ποσοστού. Μπορεί η ανάπτυξη των μαλλιών μας να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο υπάρχουν μερικές μέθοδοι οι οποίες υποστηρίζονται από επαγγελματίες, που επιταχύνουν την εμφάνιση των  επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα του κεφαλιού σας
Η ανάπτυξη της τρίχας ξεκινά από το εσωτερικό, έτσι η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής είναι απαραίτητη αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Κάνοντας μασάζ στο κεφάλι σας, τονώνετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ενεργοποιώντας έτσι τα τριχοθυλάκια μέσω των οποίων μεγαλώνουν οι τρίχες.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Τα σαμπουάν, μάσκες και οι θεραπείες, αποτελούν σημαντικό μέρος της προσπάθειάς σας να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας. Παρόλο που δεν επηρεάζουν την εσωτερική ανάπτυξη της τρίχας αλλά δρουν εξωτερικά, τα κατάλληλα προϊόντα φροντίζουν ώστε να διατηρούν τα μαλλιά σας δυνατά και να τα κρατούν μακριά από το σπάσιμο. Δυνατά μαλλιά, σημαίνει μαλλιά που αναπτύσσονται γρηγορότερα καθώς δεν καταστρέφονται. Αποφύγετε το σκληρό βούρτσισμα και τις έντονες τεχνικές εργασίες ώστε να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα προστασίας.

Επενδύστε στη σωστή διατροφή

Υπάρχουν τροφές που σας γεμίζουν θερμίδες και υπάρχουν τροφές που εφοδιάζουν τον οργανισμό σας με πλούσιες βιταμίνες οι οποίες βοηθούν παράλληλα στην ανάπτυξη των μαλλιών σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του οργανισμού σας και ειδικότερα των μαλλιών σας. Προσθέστε στο καθημερινό μενού σας τρόφιμα όπως σολομό και σπόρους chia για φυσική λήψη βιταμινών, ενώ για ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Εμπιστευτείτε τη φύση

Πολλές φορές, οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες προέρχονται από τη φύση και βρίσκονται στα πιο απλά υλικά. Το Δαφνέλαιο, δηλαδή το εκχύλισμα από τα φύλλα δάφνης, έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά σας. Κάνοντας μασάζ με δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής, θωρακίζετε την τρίχα με τόσες βιταμίνες, ώστε να αποτρέπεται η απώλεια μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται πιο πυκνά ενώ μακραίνουν εντυπωσιακά γρήγορα. Κάντε μασάζ με δαφνέλαιο στο κεφάλι σας πριν κοιμηθείτε και αφήστε το προϊόν να δράσει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Προσοχή: Ξεπλύντε καλά το επόμενο πρωί και μη βγείτε στον ήλιο με δαφνέλαιο στα μαλλιά, καθώς προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα όταν έρθει σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου.

Μην αμελείτε το συχνό κούρεμα

Μπορεί οι περισσότερες από εμάς, να θεωρούμε λογικό να αραιώνουμε τις επισκέψεις στο κομμωτήριο τους μήνες που θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας, όμως αυτό δεν είναι σωστό σύμφωνα με τους ειδικούς. Για την ακρίβεια έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί το κούρεμα των μαλλιών μας να μην επηρεάζει τη ρίζα τους αλλά τα υγιή μαλλιά που δεν σπάνε, μακραίνουν γρηγορότερα. Η ιδανική συχνότητα για το κούρεμα των μαλλιών σας είναι περίπου κάθε 2 μήνες.

 

Πηγή: marieclaire.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES