Ξεκινάμε δυναμικά μετά τις διακοπές

SOUL by ΒΙΒΗ

Το τέλος του καλοκαιριού μας υπενθυμίζει ότι η σχολική σεζόν πλησιάζει….

Είτε είστε 2, 12, 22, 32, ή 82, θα προσπαθήσω να σας βάλω στο πνεύμα του Back-to-School!!!

Φοράμε

 

Ενώ η πρώτη μέρα του σχολείου πλησιάζει επικίνδυνα η ιεροτελεστία της επιλογής του πρώτου ρούχου καθώς και όλων των ενδυματολογικών επιλογών που θα ακολουθήσουν στην σχολική χρονιά. Αν δεν είστε απο τις τυχερές που το παιδί σας φοράει στολή στο σχολείο, σας ευχόμαστε η φετινή χρονιά να είναι η πιο εύκολη στην αναζήτηση των συνόλων που θα θελήσει να φορέσει. Και όσον αφορά τις μαμάδες που θα κάνουμε τις καθημερινές μας εμφανίσεις στο σχολείο είτε το πρωί είτε το απόγευμα, για αυτόν τον μήνα θα ακολουθήσω τις ντένιμ επιλογές του net-a-porter.com για την “Claire Underwood” aka Robin Wright.

 

Διαβάζουμε

Απο τον διάσημο Ματθαίο Γιωσαφάτ ο οποίος κάνει κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του. Γράφει για την ανάπτυξη του παιδιού και την οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, και παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του και την προσωπικότητά του. Στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που αργότερα ο ίδιος θα δημιουργήσει μία οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, γονιός.

Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές; Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε “κοινωνοί” μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού;

Αναλύει τις φάσεις που περνάει το παιδί, τη σχέση με τη μητέρα και τον πατέρα, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μεγαλώνοντας ένα παιδί και κατά πόσο οι συμπεριφορές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την δική τους παιδική ηλικία. Ο γνωστός ψυχίατρος, προσδιορίζει τους ρόλους των γονέων κατά την ανάπτυξη του παιδιού και το πώς η μεταξύ τους σχέση επηρεάζει την ψυχολογική αλλά και σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού.

Βλέπουμε

«13 Reasons Why», την πολυσυζητημένη τηλεοπτική παραγωγή του Netflix που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέι Ασερ (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Δεκατρία γιατί» από τις εκδ. Πατάκη). Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία της έφηβης Χάνα που επιλέγει να δώσει τέλος στη ζωή της αφήνοντας μια σειρά ηχογραφημένων μηνυμάτων σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της, εξηγώντας τούς λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία. 13 λόγοι (και όχι μόνο) για συζήτηση με τα παιδιά.

Χορεύουμε

Χωρίς σχόλια!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES