Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνει τη νοημοσύνη μας

Υγεία

4moms team , 06-09-2018

Μία νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύεται στο περιοδικό Proccedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών αποδεικνύει ότι η χρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την γνωσιακή ικανότητα του ανθρώπου.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη έρευνα που εξετάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών και την διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αν και διεξήχθη στην Κίνα, αφορά όλο τον κόσμο, καθώς το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει μολυσμένο αέρα.

Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι η επίδραση είναι μεγαλύτερη για τους άνδρες και τους ηλικιωμένους, ειδικά για εκείνους που είναι άνω των 64 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις του Xi Che, μέλους της ερευνητικής ομάδας.

Επίσης, αναφέρεται ότι η ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Η ζημιά στη νοημοσύνη ήταν πιθανό να είναι αυξητική, αναφέρουν επίσης οι ερευνητές.

Η έρευνα

Οι ερευνητές για τέσσερα χρόνια κατέγραφαν τις μαθηματικές και λεκτικές δεξιότητες περίπου 20.000 ατόμων στην Κίνα, χώρα με ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω ρύπανσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκαλεί επτά εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 98% των πόλεων με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους σε χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος χώρες, αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ για την ποιότητα του αέρα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES