Διακοσμητικά λάθη να αποφύγουμε για να μην το μετανιώσουμε

Διακόσμηση

4moms team , 06-09-2018

Η διακόσμηση και η ανανέωση του χώρου μας είναι μία διαδικασία που αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να μας κάνει να μετανιώσουμε για τα περιττά έξοδα και το αποτέλεσμα. Η εταιρεία Recons μάς λέει 4 διακοσμητικά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε, ειδάλλως σίγουρα θα το μετανιώσουμε.

Λάθος 1ο: Διαλέγετε χρώμα online

Βλέπετε ένα δωμάτιο που σας αρέσει σε κάποιο site ή στην τηλεόραση και σκέφτεστε «Αυτό είναι το χρώμα που θέλω». Βρίσκετε το χρώμα, το αγοράζετε online και μετά ανακαλύπτετε πως δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε. Γι αυτό πριν βάψετε τον χώρο σας με ένα συγκεκριμένο χρώμα θα πρέπει να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή του δωματίου σας. Το να διαλέγεται «τυφλά» ένα χρώμα μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην διακόσμησή σας.

Λάθος 2ο: Αγοράζετε τα πάντα από ένα και μόνο κατάστημα

Είναι από τα πιο συνηθέστερα διακοσμητικά λάθη. Αν δεν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται σας σπίτι καταλόγου, μην αγοράζετε όλα τα διακοσμητικά από ένα κατάστημα. Προτιμήστε διάφορα καταστήματα αν θέλετε το σπίτι σας να έχει ενδιαφέρον, προσωπικότητα και χαρακτήρα. Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να διαμορφώσετε έναν χώρο με το δικό σας προσωπικό στυλ και όχι το στυλ κάποιου καταστήματος.

Λάθος 3ο: Αγοράζετε κομμάτια που είναι στη μόδα, αλλά δεν ταιριάζουν στη διακόσμησή σας

Οι τάσης της μόδας μπορεί να αποτελέσουν παγίδα αν δεν είστε προσεκτικοί. Αν το κάνετε σε μικρές δόσεις ίσως έχουν ενδιαφέρον. Αν, όμως, δεν προσέξετε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Μπορεί να δείτε κάτι που σας αρέσει πολύ και είναι της μόδας, αλλά αργότερα να ανακαλύψετε ότι δεν ταιριάζει με την διακόσμηση του σπιτιού σας. Γι’ αυτό πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας το ήδη υπάρχον ντεκόρ του χώρου σας και μην αγοράζετε αντικείμενα σε ένα δωμάτιο που δεν ταιριάζουν.

Λάθος 4ο: Ψωνίζετε σημαντικά διακοσμητικά με βάση τον αυθορμητισμό της στιγμής

Τα σημαντικά διακοσμητικά αντικείμενα περιλαμβάνουν τα αντικείμενα που είναι ακριβά ή τα αντικείμενα που έχουν μεγάλη επίδραση στον χώρο σας. Ένας καναπές, για παράδειγμα, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε διεξοδικά πριν το αγοράσετε. Το ίδιο ισχύει και για ένα ακριβό χαλί.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES