Πόσο κοστίζει το φοιτητικό σπίτι;

Σπιτι

4moms team , 03-09-2018

Το φοιτητικό σπίτι είναι αυτό που πλέον αρχίζει να απασχολεί τους νέους φοιτητές!

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι μαζί με την οικογένεια τους τους ψάχνουν το μέρος που θα στεγάσει τα όνειρα τους, τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος αλλά και πολλές χαρές.

Όσοι φοιτητές θα βρεθούν για σπουδές εκτός της πόλης τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι τιμές ενοικίασης δεν θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να μισθώσουν τα σπίτια μέσω Airbnb για να μπορούν να διασφαλίσουν το σπίτι τους και να μην μείνει ποτέ χωρίς ένοικο.

«Όσο πλησιάζει η περίοδος των εγγραφών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας είθισται να αυξάνονται και οι τιμές, με συνέπεια σε αρκετές περιπτώσεις τα ενοίκια να διατίθενται έως και 20% πάνω», δήλωσε ο ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, κ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας.

Επίσης ανέφερε πως «Όταν το όφελος από τη βραχυχρόνια μίσθωση κυμαίνεται στα 800 ευρώ το μήνα για έναν ιδιοκτήτη στο Κουκάκι, είναι προφανές πως σε περίπτωση που αποφασίσει να νοικιάσει σε φοιτητή, το μίσθωμα θα πρέπει να κυμαίνεται τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα».

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα, οι τιμές των ενοικίων δε θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και θεωρείται πως είναι μεσαίες για ένα φοιτητικό σπίτι. Περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν ενοίκια τα οποία ξεκινούν από 300 ευρώ και ανεβαίνουν. Τα πιο οικονομικά ενοίκια φαίνεται να είναι στη Φλώρινα και την Πρέβεζα.

Τα σπίτια σε Παγκράτι, Καλλιθέα, Καισαριανή, Ζωγράφου και Αιγάλεω νοικιάζονται με τιμές άνω των 6 ευρώ/τ.μ. και η μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 393 ευρώ, 377 ευρώ, 338 ευρώ, 330 ευρώ και 305 ευρώ αντίστοιχα. Όσοι φοιτητές ψάχνουν για οικία στον Πειραιά θα βρουν τιμές της τάξεως των 346 ευρώ τον μήνα. Η μέση τιμή των ενοικίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κυμαίνεται στα 326 ευρώ.

Όπως και να έχει, η ενοικίαση ενός σπιτιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να κοιτάξετε όλες τις πιθανές λύσεις. Μη βιαστείτε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

Πηγή : www.neolaia.gr

Image credit: Nordic Design

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES