Yλικά

  • Για τις φωλιές μαρέγκας:
  • 200 γρ. ασπράδια αυγού
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κούπα φράουλες καθαρισμένες
  • 70 γρ. μέλι
  • 1½ κ.σ. corn flour
  • 30 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • έξτρα φράουλες και μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή προσθέτοντας κουταλιά, κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη και κατόπιν σταδιακά και πάλι την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η μαρέγκα μας να γυαλίσει, να γίνει σφιχτή και να δημιουργεί μύτες.

Βάζουμε τη μαρέγκα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σε κορνέ, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δημιουργούμε φωλιές, σχηματίζοντας ένα κύκλο στον πάτο της κάθε φωλιάς και στη συνέχεια υψώνοντας το τείχος της κάθε φωλιάς, αφήνοντας κενό χώρο στη μέση για τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 ώρες. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για να μη δημιουργηθούν ρωγμές (ακόμα καλύτερα ψήνουμε το βράδυ και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο).

Για τη γέμιση

Χτυπάμε τις φράουλες σε πολυκοπτικό μηχάνημα, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το corn flour σε μια κ.σ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί κι αυτή στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε την pavlova, αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός για να αφρατέψει, γεμίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας και γαρνίρουμε με φράουλες και έξτρα μέλι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 γεμιστή φωλιά)

Ενέργεια: 151 kcal /Υδατάνθρακες: 28.2 γρ. / Πρωτεΐνη: 4.1 γρ. / Λιπαρά: 3.5 γρ. / Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. / Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.

 

Από τον Μάνο Δημητρούλη, Msc Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής Διατροφής.
www.dietstories.gr

Δημοσιεύτηκε στο shape.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES