Μάθετε στο παιδί να κολυμπά σωστά

Παιδιά

4moms team , 21-08-2018

Εφόσον δείτε πως του αρέσει το νερό και δεν το φοβάται, ήρθε η ώρα για το κολύμπι. Μόλις το παιδί νιώσει αρκετά άνετα με το υγρό στοιχείο μπορείτε να ξεκινήσετε με την εκμάθηση. Μετά τα τρία με τέσσερα χρόνια, αν φυσικά το παιδί δεν έχει πάει κολυμβητήριο, μπορείτε να ξεκινήσετε με απλά βήματα ώστε να γίνει ένα «μικρό δελφινάκι».

-Αφήστε το να πάρει τον χρόνο του

-Ενθαρρύνετέ το να κάνει μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια του νερού. Μόλις νιώσει άνετε, ζητήστε του να κλείσει τη μύτη του και να βάλει όλο του το πρόσωπο κάτω από την επιφάνεια. Αυτό είναι καλό να γίνεται στα ρηχά, ώστε αν τρομάξει να σηκωθεί.

-Για να έχει ανοιχτά τα μάτια του, βουτήξτε ένα πολύχρωμο παιχνίδι στο νερό και ζητήστε του να το πιάσει.

-Για να κολυμπήσει, κρατήστε την άκρη από ένα μακαρόνι θαλάσσης. Το άλλο άκρο θα το κρατά εκείνο και ζητήστε του να έρθει προς το μέρος σας κουνώντας στο νερό τα χέρια και τα πόδια του.

-Μπορείτε να του δώστε και μία σανίδα ώστε να συγχρονίζει το χτύπημα των ποδιών στη θάλασσα.

-Μόλις νιώσει άνετα, ζητήστε να έρθει προς τα εσάς χωρίς να κρατά σανίδα ή μακαρόνι. Αν δυσκολευτεί, πηγαίνετε κοντά του και τοποθετήστε το χέρι σας κάτω από την κοιλιά του ώστε να το διευκολύνετε να μείνει στην επιφάνεια και να μην τρομάξει.

-Μόλις τα καταφέρει, ζητήστε του να κολυμπήσει σε μεγάλους κύκλους γύρω από εσάς.

Σε καμία περίπτωση μη χάσετε την υπομονή σας και μην επιμείνετε αν δείτε πως δεν του αρέσει, πως έχει κουραστεί ή απλά δε θέλει.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES