Μπορεί ένα app να λειτουργήσει ως μέτρο αντισύλληψης;

Γενικώς & Αορίστως

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη διαφήμιση για μια εφαρμογή smartphone που υποστηρίζει ότι συμβάλλει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Ονομάζεται Natural Cycles και πρόκειται για μία εφαρμογή αντισύλληψης, η οποία ενημερώνει τη γυναίκα για τις γόνιμες ημέρες της. Η εφαρμογή κάνει διάφορες μετρήσεις σχετικά με τη θερμοκρασία του σώματος της γυναίκας αλλά και τον εμμηνορροϊκό της κύκλο και έτσι, βγάζει τα αποτελέσματα σχετικά με τις γόνιμες ημέρες της.

Η εφαρμογή ομαδοποιεί τις ημέρες ως πράσινες ή κόκκινες. Κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών, οι χρήστες συμβουλεύονται να αποφεύγουν το σεξ ή να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης. Η επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής αναφέρει πως τα αποτελέσματα είναι 93% έγκυρα, όμως η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πείθεται και τον Ιούνιο ξεκίνησε έρευνα για την εφαρμογή Natural Cucles μετά από αναφορές ότι γυναίκες έμειναν έγκυες κατά τη χρήση της, αναφέρει η Guardian.

Λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο, η εφαρμογή αντιμετώπισε έρευνα από τις σουηδικές ιατρικές αρχές, καθώς 37 γυναίκες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή έμειναν έγκυες, αναφέρει το The Verge. 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES