Βρέφος γεννήθηκε με δόντι και έγινε ο νεαρότερος ασθενής σε οδοντίατρο

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 08-08-2018

Ένα βρέφος 12 ημερών, αποκαλύφθηκε πως γεννήθηκε με ένα μικρό δόντι, με τους γονείς του να το πηγαίνουν στον οδοντίατρο ώστε να το αφαιρέσει.

Η μητέρα του βρέφους, Τζάσμιν Χισμαν, από το Πλίμουθ στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας, είπε ότι «ποτέ δεν περίμενε» ότι θα πήγαινε την κόρη της στον οδοντίατρο σε τόσο μικρή ηλικία.   «Έπρεπε να αφαίρεθεί καθώς κουνιόταν. Ήταν πιο γενναία από εμένα, δεν έκλαψε ιδιαίτερα», δήλωσε.

Το οδοντιατρικό κέντρο Seven Trees Dental Access, δήλωσε πως το κοριτσάκι ήταν ο νεότερος ασθνής που έχουν δεχθεί ως τώρα. Έβαλαν στην μικρή λίγη κρέμα μουδιάσματος, καθώς ήταν πολύ μικρή για αναισθησία, και της αφαίρεσαν το δόντι.

 «Βγήκα από δωμάτιο κλαίγοντας γιατί δεν άντεχα να βλέπω τη μικρή μου πριγκίπισσα να πονάει», είπε η Χισμαν.  

Σύμφωνα με τη Βρετανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (BDA), περίπου ένα στα 2.000 μωρά γεννιούνται με βρεφικά δόντια, τα οποία είναι δόντια παρόντα πάνω από τη γραμμή των ούλων κατά τη γέννηση.   Συνήθως είναι χαλαρά επειδή οι ρίζες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.   Ο επιστημονικός σύμβουλος της BDA, καθηγητής Ντέμιεν Γουόλμσλεϊ είπε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το θηλασμό, πληγές στη γλώσσα του παιδιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος το δόντι να αποκολληθεί και να εισέλθει στους πνεύμονες του παιδιού. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES