Παιδί- θαύμα: Στα 12 του θα φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο στο τμήμα Βιοϊατρικής Φυσικής

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 07-08-2018

O 12χρονος Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίαζ, είναι ο νεότερος σε ηλικία φοιτητής του Πανεπιστημίου UNAM του Μεξικό (Εθνικό Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Μεξικού). Ο 12χρονος θα φοιτήσει στο τμήμα της Βιοϊατρικής Φυσικής και ξεκινά τη Δευτέρα. Εκτός όμως από την ηλικία του, εντυπωσιακό είναι και το σκορ του στις εισαγωγικές εξετάσεις που ήταν 105 στα 109.

Το νεαρό αγόρι, το οποίο κατάγεται από την πόλη Κουερναβάκα, 90 χλμ. από το Μέξικο Σίτι – συμμετέχει σε μαθήματα του πανεπιστημίου ήδη από το 2015, δηλαδή όταν ήταν 9 ετών, μελετώντας τομείς όπως η Αναλυτική Χημεία, η Βιοχημεία και η Μοριακή Βιολογία.   Όπως είναι αναμενόμενο ο Ντίαζ πέρασε γρήγορα τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με το πεδίο της αναγέννησης κυττάρων και τη θεραπεία ασθενειών.   

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θεωρεί τον εαυτό του ιδιοφυΐα. «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη».   Ερωτηθείς για το αν έχει νιώσει ποτέ απομονωμένος λόγω της ευφυίας του, το απορρίπτει. «Η αλήθεια είναι, όχι, νιώθω ότι το πανεπιστήμιο μου έχει φερθεί πολύ καλά, ιδιαίτερα το τμήμα Χημείας».    Ο ίδιος αφιερώνει όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους γονείς του. «Έχουν κάνει για μένα πολλά περισσότερα απ’ ότι εγώ γι αυτούς, έχουν προετοιμάσει τα πάντα και έτσι το μόνο που έχω να κάνω είναι να διαβάζω και να περνάω τις εξετάσεις».  

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES