Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού: Το φετινό θέμα είναι «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής»

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 05-08-2018

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού είναι κάθε χρόνο από την 1η έως τις 7 Αυγούστου. Γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο καθώς ο θηλασμός αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να δώσουμε στα παιδιά, σε κάθε γωνιά της γης, το καλύτερο ξεκίνημα ζωής.

Φέτος, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας αγκάλιασε την ετήσια γιορτή της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού από τα Κράτη Μέλη ως ένα πολύτιμο τρόπο συνηγορίας για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του θηλασμού παντού. Το θέμα φέτος είναι «Θηλασμός: Θεμέλιο ζωής».

Η καθιέρωση αποκλειστικού θηλασμού– το να τρέφονται τα βρέφη μόνο με μητρικό γάλα για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, βοηθά τα μικρά παιδιά να μεγαλώσουν, προλαμβάνοντας την υποσιτισμό, προωθώντας την ανάπτυξη του εγκεφάλου και μειώνοντας τον κίνδυνο να καταστούν υπέρβαρα παιδιά.

Ο θηλασμός είναι επίσης το πρώτο εμβόλιο του νεογέννητου, παρέχοντας ζωτικά αντισώματα και ενίσχυση της ανοσίας.

Από τις πρώτες στιγμές της ζωής ενός παιδιού, ο θηλασμός μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο θηλασμός των νεογέννητων κατά την πρώτη ώρα της ζωής τους, αποτελεί διασφάλιση από τον νεογνικούς θανάτους. Στην πραγματικότητα, η βελτίωση των πρακτικών θηλασμού θα μπορούσε να σώσει τη ζωή των 823.000 παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.

Και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν κοινότητες αντιμετωπίζουν περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό και βασικές υπηρεσίες υγείας, ο θηλασμός εγγυάται μια ασφαλή, θρεπτική και προσιτή πηγή τροφής για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, προστατεύοντάς τα από ασθένειες.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον θηλασμό και βοήθεια προς τις νέες μητέρες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος στα 2310 343026 και 23960 24560. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα του Συνδέσμου.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES