Αυτά τα γεμιστά donuts είναι η λύση για τα παιδικά πάρτι

Μαγειρευουμε

4moms team , 03-08-2018

Τα ζουμερά αυτά γεμιστά donuts της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι η τέλεια λύση για τα παιδικά πάρτι. Μπορείτε να τα φτιάξετε με το μικρό σας ώστε η διαδικασία να γίνει πιο διασκεδαστική.

Υλικά Συνταγής

1 φάκελο μαγιά ξερή

1/2 φλ. ζάχαρη

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. γάλα μισό φρέσκο μισό εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό

2-3 πρέζες αλάτι

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

κανελοζάχαρη για πασπάλισμα

Για τις χρωματιστές γεμίσεις

άλειμμα πραλίνας

μαρμελάδα βατόμουρο

φράουλα και βερίκοκο

τυρί κρέμα

κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά για τη ζύμη των ντόνατς, βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας από την συνολική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μπολ. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να αφρίσει η επιφάνεια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία, απαλή και ελαστική.

Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30′.

Κόβουμε και ετοιμάζουμε τα ντόνατς

Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο 30 εκ. με πάχος 1 εκ. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια 6-7 εκ. περίπου.

Κόβουμε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια 8 εκ. περίπου και αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
Ακουμπάμε κάθε ένα από τα ντόνατς σε ξεχωριστό χαρτί και αφήνουμε κενό ανάμεσα τους περίπου 10 εκ., γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Αφού αραδιάσουμε τα ντόνατς σε λαμαρίνες σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν για περίπου 45 λεπτά. Βάζουμε σε μπολ κανέλα και ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα.

Με τη βοήθεια του χαρτιού, ρίχνουμε ένα ένα τα ντόνατς σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα να ροδίσουν και από την άλλη.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφού κρυώσουν τα κυλάμε σε κανελοζάχαρη. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας

 

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES