Τελικά, πόσο υγιεινοί είναι οι στεγνωτήρες χεριών για την υγεία μας

Υγεία

4moms team , 02-08-2018

Μία νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hospital Infection, αναφέρει πως οι στεγνωτήρες χεριών στις τουαλέτες δημόσιας χρήσης δεν είναι και τόσο «αθώοι». Έγινε ένα πείραμα στο οποίο τοποθετήθηκε ένας αβλαβής τύπος βακτηρίων σε χέρια εθελοντών που έπλεναν ανεπαρκώς τα χέρια τους προκειμένου να γίνει προσομοίωση της διασποράς των μικροβίων. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως ο αέρας του στεγνωτήρα «πετάει» τα βακτήρια στο σώμα και τον υπόλοιπο χώρο.

Μάλιστα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής από το University of Leeds, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίων στον αέρα γύρω από συσκευές στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τον αέρα γύρω από τις χάρτινες χειροπετσέτες.  

«Την επόμενη φορά που θα στεγνώσετε τα χέρια σας σε μια δημόσια τουαλέτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα, μπορεί να εξαπλώνετε βακτήρια χωρίς να το ξέρετε. Μπορεί επίσης να παίρνετε μικρόβια από τα χέρια άλλων ανθρώπων. Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε τους τρόπους που τα βακτήρια εξαπλώνονται, μεταδίδοντας ασθένειες», ανέφερε ο δόκτωρ Γουίλκοξ. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES