Αυτές οι ελληνικές quesadillas είναι έτοιμες σε δεκαπέντε λεπτά

Μαγειρευουμε

4moms team , 01-08-2018

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ελληνικές vegetarian quesadillas απαιτούν μόλις 10’ προετοιμασίας και 15’ ψησίματος.

Συστατικά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. ελιές σε ροδέλες

200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. λευκά μανιτάρια

6 πίτες για σουβλάκι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το λευκό βαλσάμικο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τις ελιές και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλ. και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να χρυσαφίσουν ελαφρά.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αδειάζουμε τα μανιτάρια στο μπολ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σκεπάζουμε ένα ίσιο ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα.

Μεταφέρουμε πάνω στο ταψί 3 πίτες βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη.

Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα το ⅓ της γέμισης και καλύπτουμε με το ⅓ από τα τυριά.

Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 3 πίτες φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο 3 σάντουιτς.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES