Επιστήμονες έφτιαξαν την πιο υγιεινή πίτσα που μας κάνει και καλό στην υγεία

Υγεία

4moms team , 30-07-2018

Πίτσα που προλαμβάνει τον καρκίνο; Κι όμως υπάρχει και την έφτιαξαν Ιταλοί επιστήμονες. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε την πίτσα χωρίς ενοχές και μάλιστα να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από τα συστατικά της όσον αφορά την υγεία μας, σύμφωνα με το onmed.gr

Επιστήμονες από τη Νάπολη συνεργάστηκαν με διάφορους σεφ για να δημιουργήσουν την πιο υγεινή πίτσα. Φυσικά, είναι vegan, χωρίς τυρί ή κρέας, καθώς είναι τα δύο υλικά που είναι πλούσια σε κορεσμένα αλλά και trans λιπαρά, τα οποία ενισχύουν τις πιθανότητες καρκίνου αλλά και διάφορων καρδιοπαθειών.

Η Pizza Pascalina, όπως ονομάζεται, φτιάχνεται από υλικά που πρωταγωνιστούν στη μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδειχτεί μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες ότι είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία. Η Pizza Pascalina πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ογκολόγο και πολιτικό Τζιοβάννι Πασκάλ και συγκεκριμένα από το Ίδρυμα Τζιοβάννι Πασκάλ της Νάπολης, του οποίου οι επιστήμονες είναι δημιουργοί της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα βασικά υλικά της υγιεινής πίτσας είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, η πιπεριά τσίλι, τα ντοματίνια, οι ελιές και το ραπίνι (ένα λαχανικό συγγενικό με το μπρόκολο), ενώ η βάση της είναι φτιαγμένη από αλεύρι σίτου.

Επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο (Istituto Nazionale dei Tumori) στο Μιλάνο αναφέρουν ότι η Pizza Pascalina είναι τόσο υγιεινή που μπορεί να την τρώει κανείς ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES