Ένα γλυκό ή απλά ένα φαγητό πλούσιο σε λιπαρά, όπως η πίτσα, μπορεί να γνωρίζουμε πως δεν κάνει καλό στο σώμα μας, όμως είναι πολύ νόστιμο για να το αρνηθούμε. Πότε λοιπόν είναι πιο «ανώδυνο» να το φάμε;

Μελέτες αναφέρουν πως όσο πιο νωρίς μέσα στην ημέρα καταναλωθεί, τόσο χαμηλότερο αντίκτυπο έχει στα κύτταρά μας, ενώ προλαβαίνουμε να το «κάψουμε».

Όταν καταναλωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ, ο οργανισμός σοκάρεται και απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι αλλά και η ορμονική λειτουργία. Έτσι, αν αποφάσισες πως θα ενδώσεις στο γλυκό, τότε κάντο όσο πιο νωρίς μπορείς!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES