Γεύση από Ελλάδα στο Porto Carras Cookbook

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-07-2018

Με στόχο να προσφέρει σε έλληνες και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να  γνωρίσουν τις γαστριμαργικές απολαύσεις  που κρύβει ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας το Porto Carras Grand Resort, το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής και το Domaine Porto Carras, ο  μεγαλύτερος ενιαίος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας, δημιούργησαν το βιβλίο μαγειρικής Porto Carras Cookbook

Το εν λόγω βιβλίο δεν είναι υπό τη στενή έννοια του όρου ένα απλό βιβλίο μαγειρικής, αλλά στις 112 σελίδες της πολυτελούς αγγλόφωνης έκδοσης, η οποία χωρίζεται στις εξής τρεις ενότητες: Winery”, “Hospitality”, “Gastronomyθα ανακαλύψετε όχι μόνο αγαπημένες γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα αλλά και πολύτιμες συμβουλές για foodandwinepairing.

Στην πρώτη ενότητα, ο αναγνώστης μέσα από την περιήγηση του στην σπουδαία ιστορία του κτήματος  ανακαλύπτει πιάτα που συνοδεύονται ιδανικά με την κατάλληλη ποικιλία κρασιού, μέσα από μια πλούσια επιλογή που προσφέρει το Κτήμα Πόρτο Καρράς ενώ παράλληλα, βρίσκει πληροφορίες για συνδυασμό φαγητού με τύπο κρασιού.

Στο υπόλοιπο μέρος του βιβλίου ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία της ελληνικής αλλά και μεσογειακής κουζίνας, μέσω της ζεστής φιλοξενίας του PortoCarrasGrandResortμε αγαπημένες συνταγές ελληνικού πρωινού, όπως το σπιτικό κουλούρι Θεσσαλονίκης και η μπουγάτσα αλλά και η γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής , όπως οι χειροποίητες πίτες , τα  όσπρια αλλά και λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία με ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων από ταλαντούχους σεφ, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στο ετήσιο Porto Carras Greek Gastronomy Festival: Τάσος Αντωνίου, Μαρία Εκμεκτσίογλου, Πατήρ Επιφάνειος, Ντίνα Νικολάου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ελένη Ψυχούλη αλλά και η chef a la carteτου συγκροτήματος Στέλλα Σπανού.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES