Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τη light μους με τρία μόλις υλικά, θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό για τις «νυχτερινές λιγούρες».

Προετοιμασία: 20’

Αναμονή: 1-2 ώρες

Υλικά:

300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο

150 γρ. γάλα με 1.5% λιπαρά

400 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε
το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.

Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους (περίπου 1-2 ώρες).

TIP

Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι περίπου 320 kcal, δηλαδή κανονικές –ούτε πολλές ούτε
λίγες- αλλά σίγουρα πολύ λιγότερες από μια κανονική μους.

Είναι επίσης ένα επιδόρπιο πλούσιο σε τρυπτοφάνη, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο και με μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και ζάχαρη.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES