Η διατροφή των Ελλήνων στο «μικροσκόπιο»

Διατροφή

4moms team , 09-07-2018

Λίπος, κορεσμένα λιπαρά και πρωτείνη πάνω από τις συστάσεις, εξακολουθούν να έχουν οι Έλληνες, σύμφωνα με μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που έχει τίτλο «Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας» και διεξήχθη σε δείγμα 4.600 ατόμων.

Η έρευνα αποκάλυψε πως τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως οι υπερχοληστερολαιμικοί και οι διαβητικοί ασθενείς, και τρόφιμα που συνεισφέρουν στην υψηλή πρόσληψη είναι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Η μελέτη διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, Αντώνη Ζαμπέλα, και τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε σε ειδική ημερίδα η επιστημονική συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ Εμμανουέλλα Μαγριπλή.

Οι ελλείψεις μας σε βιταμίνες

Η κα Μητσοπούλου, επίσης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν τις προσλήψεις βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Η μελέτη υπέδειξε ότι υπάρχει χαμηλή πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, Ε και Κ, αλλά ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη βιταμίνη D, λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ λίγα τρόφιμα που είναι καλές πηγές της. Υπάρχει επίσης έλλειψε στον σίδηρο στις γυναίκες αλλά και στις προσλήψεις φυλλικού οξέος.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES