Είναι η παιδική ευφυΐα κληρονομική;

Υγεία

4moms team , 05-07-2018

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας αναφέρει πως έως και το 40% της παιδικής ευφυΐας είναι κληρονομικό. Η εν λόγω έρευνα είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα και χρησιμοποίησε γενετικό υλικό και τεστ ευφυΐας 18.000 παιδιών από τέσσερις χώρες, την Αυστραλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Ολλανδία. Αφού μελέτησαν τα στοιχεία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εξυπνάδα οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες σε ποσοστό 20%-40%. 

«Παλαιότερες μελέτες είχαν βρει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά συμφωνούμε ότι η παιδική ευφυΐα είναι κληρονομική», λέει στην «Daily Mail» ο καθηγητής Μπέμπεν Μπένιαμιν, από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. 

Ωστόσο, όπως τόνισε, όλα αυτά δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον βαθμό ευφυΐας (IQ), αλλά και από τη συναισθηματική νοημοσύνη  (EQ) του καθένα, δηλαδή την ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς τα δικά του συναισθήματα όπως και των άλλων, να τα κατανοεί και να τα ελέγχει και να διαχειρίζεται σωστά τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES