Πώς να επιλέξω το καλύτερο στρώμα για το παιδί μου

Παιδιά

4moms team , 27-06-2018

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα βρέφη και τα μωρά, ενώ η ανάπτυξή τους γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Ένα βρέφος κοιμάται περίπου 16 ώρες την ημέρα και σταδιακά αυτός ο χρόνος ελαττώνεται. Μέχρι να φτάσει τα 8, κοιμάται από 10 έως 12 ώρες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το στρώμα έχει μεγάλη σημασία.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι καλύτερα τα στρώματα μέτριας σκληρότητας, καθώς τα μαλακά δυσκολεύουν τις κινήσεις τους, ενώ τα σκληρά είναι άβολα. Το στρώμα πρέπει να προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη σγτη σπονδυλική του στήλη, ενώ αν το παιδί αντιμετωπίζει μυοσκελετικά προβλήματα, συμβουλευτείτε ένα ορθοπεδικό.

Αν επιλέξετε στρώματα με ελατήρια, χρειάζεται να το αντιστρέφεται 2-3 φορές τον χρόνο, εκτός και αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στις οδηγίες. Επίσης, τα στρώματα με ελατήρια δεν συστήνονται για παιδιά μικρής ηλικίας.

Καλό είναι να σιγουρευτείτε πως το στρώμα φέρει εγγύηση πως δεν περιέχει χημικές ουσίες, καθώς τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε αυτές. Το καλύτερο είναι το εξωτερικό ύφασμα του στρώματος να είναι από φυσικό βαμβάκι, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες, και να αποσπάται με φερμουάρ ώστε να μπορείς να πλένεται.

Αποφύγετε τα στρώματα με επιστρώσεις από ελαστικό ή με πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα, καθώς εμποδίζουν την ανανέωση της υγρασίας και του αέρα.

Τέλος, φροντίστε να το αερίζετε συχνά, ανοίγοντας τα παράθυρα του δωματίου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES