Με μόλις 5’ προετοιμασίας και 10’μαγείρεμα, τα αφράτα pancakes είναι η ιδανική επιλογή για το πρωινό του Σαββατοκύρακου. Μπορείς να βάλεις πάνω μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, νουτέλα, ακόμη και φρούτα.

Συνταγή του Γιάννη Παράσχου:

Υλικά για 6 pancakes

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα γάλα

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μίγμα. (Είναι τόσο εύκολο που δεν θα χρειαστείτε καν μίξερ). Ζεστάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα μας σε ποσότητα ίση με ένα φλυτζάνι του ελληνικού καφέ. Δε χρειάζεται να το απλώσετε στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake σας ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται. Όταν οι φουσκάλες όλες σκάσουν η πάνω επιφάνεια δεν θα πρέπει να γυαλίζει. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρωμα στα pancake. Αν είναι χαμηλή δεν θα ψηθεί καλά ενώ αν είμαι υψηλή, ενώ θα σας δίνει την αίσθηση ότι ψήνεται η κάτω πλευρά του θα έχει καεί. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μίγμα μας.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES