Στην εποχή που το αυτονόητο γίνεται πρώτη είδηση

SOUL by ΒΙΒΗ

Ημέρες μουντιάλ και όλα τα βλέμματα  του κόσμου είναι στραμένα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Χθές ξεχώρισαν δύο αγώνες, όχι μόνο για τα αποτελέσματα τους, αλλά για την συμπεριφορά των οπαδών αυτών των χωρών. Μετά τα παιχνίδια Σεναγάλη – Πολωνία και Κολομβία – Ιαπωνία, πρωταγωνιστές έγιναν οι οπαδοί της Σενεγάλης και της Ιαπωνίας που μετά τη νίκη της ομάδας τους, μάζεψαν όλα τους τα σκουπίδια απο τις κερκίδες του σταδίου.

Και ξεκινάμε να αναρωτιώμαστε.

Απο πότε το αυτονότητο γίνεται πρώτη είδηση, και μάλιστα σε όλο τον κόσμο?

Μερικές φορές πραγματικά αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι στην σύγχρονη εποχή έχουν πάρει διαζύγιο με το αυτονόητο. 

Στην χώρα μας βέβαια ζούμε σε αυτή την κατάσταση σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά με εξέπληξε το γεγονός ότι ο καθαρισμός των δικών τους αποριμμάτων απο τις κερκίδες έγινε είδηση σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Η διατήρηση της καθαριότητας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η χρησιμοποίηση των κάδων απορριμμάτων είναι κάτι που όλοι το μαθαίνουμε απο τα πρώτα μας χρόνια. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. 

Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα πρέπει να μας αγγίζει όλους ανεξαιρέτως.

Ειδικά εμάς τους γονείς, που πρέπει με την συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας να είμαστε τα παραδείγματα για τα παιδιά μας.

 

 

https://twitter.com/Coachmckaig/status/1009177819589439489

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES