Η γενιά του “μέσα”

Παιδιά

4moms team , 21-06-2018

The indoor generation, είναι εκείνη που ξοδεύει το 90% του χρόνου της σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αρκετό φως της ημέρας ή καθαρό αέρα.

Μπορεί να μην το πιστεύουμε, αλλά η επιστήμη έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία και την ευημερία μας.

Ξοδεύουμε όλον αυτό τον χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και τα σπίτια μας είναι τόσο καλά μονωμένα ώστε να μην υπάρχει αρκετός φρέσκος αέρας και φως της ημέρας. Σήμερα, 84 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν σε κτίρια τόσο υγρά και με μούχλα που αποτελούν δυνητική απειλή για την σωματική και την ψυχική τους ευεξία. Ο κακός εσωτερικός αέρας μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ασθενειών, από πονοκεφάλους και ασθένειες των ματιών έως αλλεργίες, άσθμα ίσως και χειρότερα. Οι άνθρωποι είναι κατά 40% πιο πιθανό να έχουν άσθμα όταν ζουν σε ένα υγρό και με μούχλα σπίτι.

Έτσι εξηγούνται και τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η οποία μπορεί να συμβάλει σε συναισθήματα κούρασης, κόπωσης και χαμηλής διάθεσης. Οι ειδικοί επίσης εκτιμούν ότι έως και το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχουν από διαφορετικά επίπεδα SAD (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή ή χειμερινή κατάθλιψη). Η ακριβής αιτία δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά συχνά συνδέεται με μειωμένη έκθεση στο ηλιακό φως.

Το βίντεο είναι διαφήμιση, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να δράσουμε, πριν τα προβλήματα αυτά επιδεινωθούν. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους μας να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που ζούμε σε εσωτερικούς χώρους. Όλοι έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι τα κτίριά μας έχουν ένα υγιές περιβάλλον. Πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε διαφορετικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES