5 φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Διακόσμηση

4moms team , 21-06-2018

Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να πάρουμε όσο αφορά τα κουνούπια.

Η ReCons μάς προτείνει τα 5 φυτά που απωθούν τα κουνούπια και μπορούμε να βάλουμε στη βεράντα και το μπαλκόνι μας.

Βασιλικός: Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού, αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχει ο λεμονοβασιλικός. Φυτέψτε βασιλικούς σε μεγάλες γλάστρες με καλό χώμα ή στον κήπο σε φωτεινά έως ηλιόλουστα σημεία. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του. Ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα στο δέρμα σας ώστε να μη σας επιτεθούν τα κουνούπια.

Μελισσόχορτο: Το μελισσόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή μελισσοβότανο. Είναι ένα πολυετές βότανο με απαλή μυρωδιά λεμονιού. Τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφτούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Να θυμάστε ότι το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό.

Μαγιοβότανο: Το μαγιοβότανο έχει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Τοποθετήστε σακουλάκια με νεπέτα ή φτιάξτε αφέψημα και ψεκάστε στα σημεία όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες κλπ.,  και θα εξαφανιστούν. Μόνο όμως σε σπίτια όπου δε ζουν γάτες.

Σκόρδο: Το ψέκασμα με λάδι σκόρδου είναι ένα εκπληκτικό και ασφαλές εντομοαπωθητικό. Για να το παρασκευάσουμε χρειαζόμαστε 3 με 4 σκελίδες σκόρδο, διαλυμένες μέσα σε δύο κουταλιές του γλυκού ορυκτέλαιου. Αφήνουμε το μείγμα να «καθήσει» όλη τη νύχτα και έπειτα στραγγίζουμε το σκόρδο από το λάδι.

Σιτρονέλα (την συναντάμε και σε ειδικά κεριά): Η σιτρονέλα είναι ένα πανίσχυρο εντομοαπωθητικό. Συνδυάστε την με πορτοκαλί για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES