«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο» στο νέο βιβλίο της Λώρης Κέζα

Διάβασμα

4moms team , 08-06-2018

Το νέο βιβλίο της Λώρης Κέζα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός και έχει τίτλο «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο».

Σύνοψη: Ένα αγόρι γίνεται ο αρχηγός των αρχηγών, το αφεντικό των μαφιόζων και θεωρείται ο πιο άγριος εγκληματίας που έζησε ποτέ στη Σικελία.
Ο Βιτόριο γίνεται μαφιόζος χωρίς να το ζητήσει, από ένα οικογενειακό μπλέξιμο, μια κληρονομιά που δεν ξέρει πώς να αρνηθεί. Τον ακολουθεί η φήμη του άγριου δολοφόνου ενώ το μόνο που θέλει είναι να παλεύει με τα κύματα κάνοντας σέρφ. Θα αναγκαστεί να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα αδιαφορώντας για το χρέος που έχει απέναντι στο όνομά του.
Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.

 

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.

Στο νέο βιβλίο της Λώρης Κέζα παρουσιάζεται μια παραλλαγή της βιβλικής ιστορίας του Δαβίδ και του Γολιάθ, είναι δηλαδή μια αλληγορία με θέμα την απρόβλεπτη νίκη ενός παιδιού επί ενός ισχυρού γίγαντα. Ο Βιτόριο λειτουργεί όπως ο ανήλικος βοσκός Δαυίδ, που αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον ισχυρό πολεμιστή Γολιάθ.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES