Το γρήγορο περπάτημα αυξάνει τα χρόνια ζωής

Υγεία

4moms team , 08-06-2018

Νέα μελέτη αναφέρει πως οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό του περπατήματός τους, αυξάνουν τις πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο. Το περπάτημα ούτως ή άλλως βοηθά στην καλή υγεία και αν γίνεται με γρήγορο ρυθμό τότε μας βοηθά ακόμη περισσότερο.

Οι ερευνητές από την Αυστραλία και τη Βρετανία με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Σταματάκη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine, συσχέτισαν στοιχεία θνησιμότητας με τις απαντήσεις 50.225 ανθρώπων σχετικά με τις συνήθειές τους στο βάδισμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως αν περπατάμε γρήγορα κατά τη διάρκεια της άσκησής μας, τότε μειώνουμε τις πιθανότητες του πρόωρου θανάτου κατά 20%.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η προστατευτική δράση του γρήγορου βαδίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά την ηλικία των 60 ετών. Όσοι περπατούσαν με μέσο ρυθμό είχαν 46%λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά αίτια, έναντι μείωσης 53% που διαπιστώθηκε για όσους βάδιζαν με γρήγορο ρυθμό.

«Γρήγορος ρυθμός θεωρούνται τα πέντε έως επτά χιλιόμετρα την ώρα. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να περπατά τόσο γρήγορα ώστε να λαχανιάζει ελαφρώς ή να ιδρώνει» δήλωσε ο κ. Σταματάκης.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES