Η γη είναι το σπίτι μας: Αλλάζουμε συνήθειες μαθαίνοντας να ανακυκλώνουμε σωστά!

Δράσεις

Η γη ειναι το σπίτι μας και όπως προσέχουμε το σπίτι μας έτσι χρειάζεται να προσέχουμε και τον πλανήτη μας. Χρειάζεται να ενημερωθούμε σωστά, να μάθουμε στα παιδιά μας τις επιπτώσεις των πράξεων μας στο περιβάλλον και όλοι μαζί να δράσουμε για ένα καλύτερο αύριο. Και όλα ξεκινούν από την καθημερινότητα μας. Για να αλλάξεις τον κόσμο χρειάζεται να κάνεις το πρώτο βήμα. Και αυτό το πρώτο βήμα στην περίπτωση του πλανήτη μας είναι αυτές οι μικρές αλλαγές που μπορούμε όλοι να κάνουμε στην καθημερινότητα μας.

Μαθαίνοντας στα παιδιά μας πως ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, η ΑΒ Βασιλόπουλος με την καμπάνια #allazoumesinithies,φέρνει το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και μας καλεί να το γνωρίσουμε.

Στόχος του είναι να «εκπαιδεύσει» τα μικρά μας σε περιβαλλοντικά θέματα ώστε να γίνουν οικολογικά ευσυνείδητοι πολίτες του αύριο. Μαθαίνουμε στα παιδιά την έννοια της οικολογίας, της ανακύκλωσης αλλά και τα ευαισθητοποιούμε σε περιβαλλοντικά θέματα ώστε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για έναν καλύτερο πλανήτη.

Ήδη από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο της καμπάνιας #allazoumesinithies, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποιεί ένα νέο δυναμικό βήμα μέσα από έναν  ακόμα καινοτόμο τρόπο, που συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και δημιουργεί τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από ένα σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το πρωτοποριακό διώροφο λεωφορείο, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, υπογραμμίζοντας τη δημιουργικότητα που βρίσκεται στον πυρήνα της ΑΒητικής καθημερινότητας.

Έτσι, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία:

  • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά,
  • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους,
  • να εξοικειωθούν στην πράξη με την έννοια της ανακύκλωσης και
  • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Στο πρώτο επίπεδο του λεωφορείου, σε έναν «πράσινο» ευχάριστο και ζεστό χώρο, πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το «Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών» που βρίσκεται στην είσοδο δείχνει την διαδρομή που ακολουθεί ένα υλικό ώστε να ανακυκλωθεί. Έτσι, οι μαθητές μαθαίνουν πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση με την καθοδήγηση  μιας εξειδικευμένης ομάδας παιδαγωγών.

Στο δεύτερο επίπεδο του λεωφορείου, γίνεται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση ενώ προβάλλεται ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει και εκατοντάδες μικροί μαθητές επισκέπτονται το καινοτόμο εκπαιδευτικό Κέντρο, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες. Αναζητήστε το στους δρόμους της Αθήνας και οργανώστε μία επίσκεψη για όλη την οικογένεια, καθώς ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την ενημέρωσή τους γύρω από τα θέματα που αύριο θα τους απασχολήσουν άμεσα.

Το Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ήδη στους δρόμους της Αττικής και θα παραμείνει τους προσεχείς μήνες ενώ στη συνέχεια και για τα επόμενα 2 χρόνια θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Το κοινό, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να το βρουν σε σημεία που επιλέγονται από κοινού με το Δήμο κάθε περιοχής. Σχετική ενημέρωση θα υπάρχει στα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στο site της ΑΒ, www.ab.gr.

Συνολικά έως το καλοκαίρι θα επισκεφτεί μία σειρά από περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα τους Δήμους:

Πειραιά                 

Αθηνών

Νέας Σμύρνης   

Αιγάλεω

Καλλιθέας            

Ζωγράφου

Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη      

Ιλίου

Αγίας Παρασκευής           

Αγίων Αναργύρων – Καματερού

 Ακολουθήστε τη διαδρομή του εδώ και επισκεφθείτε το!

Ας διαδώσουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά της Αθήνας.  Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα για να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τα παιδιά μας. Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο αύριο.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES