4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες πνευματική υγεία

Well Being

Η life coach και συγγραφέας του «Thoughts Spoken from the Heart», Lolly Daskal, μας λέει τις 4 συνήθειες που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αν θέλουμε πνευματική υγεία. Τονίζει πως είναι αυτές που μας απομακρύνουν από το well-being.

Παραμελείς τις υποχρεώσεις σου:  «Όταν αγνοείς συχνά τις υποχρεώσεις σου και όλα αυτά για τα οποία είσαι υπεύθυνη, τελικά, σε βαραίνουν ακόμα περισσότερο και σε απομακρύνουν από την ευτυχία σου»

Θες να έχεις τον έλεγχο στα πάντα: «Ο έλεγχος τις περισσότερες φορές είναι μια ψευδαίσθηση, αφού δεν έχεις δύναμη να αλλάξεις το οτιδήποτε δεν σχετίζεται με εσένα. Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις σου. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από τα υπόλοιπα και άσε τα πράγματα να «ρέουν» φυσικά»

Παραπονιέσαι:  «Αν ψάχνεις συνέχεια λάθη και εστιάζεις σε ό,τι δε πηγαίνει καλά, κάνεις κακό μόνο σε εσένα. Απλά, δώσε σημασία σε κάθε τι θετικό και εστιάσε σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις για το καλύτερο»

Αμφισβητείς τον εαυτό σου:  «Όταν αμφισβητείς τον εαυτό σου και τις ικανότητές του, δημιουργείς μόνη σου τα εμπόδια για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή»

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES