Η Ελλάδα στις χώρες με υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη

Υγεία

4moms team , 06-06-2018

H Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα), έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη. Η έρευνα αναφέρει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι παχύσαρκο, κάτι που αναλογεί στο 18% – 21% ανάλογα τη χώρα.

Η έρευνα αξιολόγησε τα στοιχεία που παρουσίασε κατά την τελευταία διετία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη της Παχυσαρκίας στη Βιέννη.

Ο δρα Ζοάο Μπρέντα, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών, δήλωσε ότι «σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, παρόλο που τα ποσοστά είναι υψηλά, έχει υπάρξει μια σημαντική μείωση, που οφείλεται στην πολύ σημαντική προσπάθεια, την οποία αυτές οι χώρες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας. Είναι σημαντικό να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά και, αντίθετα, να μειωθεί η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών με ζάχαρη».

Τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη, από 5% έως 9% του συνόλου των παιδιών, τα έχουν τα παιδιά που μένουν στη Γαλλία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Λετονία και Δανία. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES