Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά

Μαγειρευουμε

4moms team , 04-06-2018

Δεν τρελαίνομαι για μαρμελάδες, γενικά το πρωϊνό μου σπάνια θα είναι κάτι γλυκό. Και σε γεύσεις θα περιοριστώ σε φράουλα, μύρτιλο, φρούτα του δάσους, πορτοκάλι..μέχρι εκεί! Ο λόγος που έφτιαξα αυτή την υπέροχη μαρμελάδα φράουλα είναι για να τη χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές. Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα με βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη;

Cooking Time: 10 λεπτά

INGREDIENTS

500 γρ φράουλες

1 κ.σ σπόρους chia (προαιρετικά)

50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο εάν το επιθυμείτε)

INSTRUCTIONS

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα

Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρρευστη

Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και μέλι ή σιρόπι αγαύης. Τους σπόρους δεν τους προσθέτω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να τους εντάξω στην διατροφή μου.

Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

NOTES

Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί όπως λέω και πιο πάνω πιτσιλάει αρκετά

 

Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Miss Healthy Leaving

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES