Έρευνα: Τα γαλακτοκομικά δεν ευθύνονται για την παιδική παχυσαρκία

Υγεία

4moms team , 29-05-2018

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν ευθύνονται για την παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη, στην οποία επικεφαλής είναι ο Δρ. Ανέστης Ντούγκας, ένας Έλληνας της διασποράς.

Η μελέτη (μετα-ανάλυση), που παρουσιάσθηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας στη Βιέννη, αξιολόγησε όλες (95 συνολικά) τις έρευνες των τελευταίων τριών δεκαετιών πάνω στη σχέση γαλακτοκομικών και βάρους των παιδιών, οι οποίες αφορούσαν πάνω από 203.000 άτομα.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να συνδέει το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με το λίπος του σώματος αλλά και το βάρος.

 «Είναι σημαντικό ότι αυτό ισχύει για όλα τα είδη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα ευρήματά μας πρέπει να άρουν τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι γονείς», δήλωσε ο Ντούγκας.

Ο Έλληνας ερευνητής είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005) και πήρε το διδακτορικό του στην επιστήμη της διατροφής από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ (2011). Αφού έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο σουηδικό Πανεπιστήμιο της Λουντ, από το 2016 είναι ερευνητής για θέματα υγιεινής διατροφής στο Ινστιτούτο Paul Bocuse της Λιόν.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES