Ποιό είναι το αληθινό μυστικό της εκπαίδευσης;

Παιδιά

Τις τελευταίες μέρες βλέπω πολλές διαδρομές του παραπάνω βίντεο στο Facebook που μεταδόθηκε στην εκπομπή VINYΛΙΟ στον ΑΝΤ1. Οι διαδρομές μαζί με τα σχόλια αφορούν το διάσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας. Αλλά αυτό το βίντεο κρύβει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι  ένα απόσπασμα της ταινίας Where to Invade Next, του Michael Moore, στο οποίο ο κινηματογραφιστής επισκέπτεται διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις για να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι βλέπουν την εργασία, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, το φύλο, την ισότητα και άλλα θέματα. Και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από το φαγητό της καφετέριας στο σεξ, ο Moore εξετάζει τα οφέλη της σχολικής εκπαίδευσης στη Γαλλία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Στην Ιταλία, θαυμάζει το πώς οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν λογικές ώρες εργασίας και γενναιόδωρο χρόνο για διακοπές. Στην Πορτογαλία, ο Moore σημειώνει τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών. Μέσα από τα ταξίδια του, ανακαλύπτει πόσο διαφορετική είναι η Αμερική από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Οι κριτικοί κινηματογράφου χαρακτήρισαν την ταινία του Moore, προκλητική και ξεκαρδιστικά ΑΣΤΕΙΑ. Με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλους.

Αντί να επισημαίνουμε τα ελαττώματά μας, να φανταζόμαστε τις δυνατότητές μας.

Και αντί να εξομαλύνουμε τον φόβο και τον πανικό, να προσφέρουμε πρακτικές ιδέες για παραγωγικές αλλαγές.

Πιστέυω ότι θα είναι αρκετά παραγωγικό να δούμε την ταινία με τα παιδιά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα wheretoinvadenext.com

Πόσο σύμπτωση την ώρα που γράφω όλα τα παραπάνω να βλέπω το τρέιλερ της ταινίας για την προβολή της αύριο Παρασκευή στις 10 το βράδυ απο το κανάλι CosmoteCinema2 της Cosmote TV.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES