Λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια

Guest Editors

4moms team , 21-05-2018

Το ξέρω ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική, αλλά πραγματικά, σύμφωνα με το δικό μου γούστο πάντα, δεν υπάρχουν πιο νόστιμες πατάτες φούρνου! Τα υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Όλοι θα ξετρελαθούν.

Υλικά:

800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους

300 γρ κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

4-5 μανιτάρια πορτομπέλο

80 γρ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

θυμάρι ή ρίγανη

1 γεμάτο κ.γ κάρυ

1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας

50 γρ μουστάρδα πικάντικη

50 γρ μουστάρδα απαλή

χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)

300 ml βραστό νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα.

Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.

Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης

Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του καφέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο

Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

 

Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Περισσότερες συνταγές από τη Miss Healthy Living

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES