«Αστα να τρέξουν ξανά για καλό σκοπό» – Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Αθλητικών Παπουτσιών

Δράσεις

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σχολικού Αθλητισµού Δ’ Αθήνας που θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, η «Ινστιτούτο Οµάδα για τον Κόσµο – Περιβαλλοντική Συµµαχία 2004+», σε συνεργασία µε την Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν για πρώτη φορά το εθελοντικό πρόγραµµα συλλογής και επαναχρησιµοποίησης αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιµοποίηση µε κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς του Δήµου, και δοµές προσφύγων.

Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Οµάδα για τον Κόσµο, αποτελεί µια δράση θεσµό που φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όµως όλοι έχουν ίσα δικαιώµατα στην 
άθληση. Όλοι οι συμμετέχοντες, µαθητές, γονείς και καθηγητές ανεξαρτήτως ηλικίας συµµετέχουµε στη δράση φέρνοντας και προσφέροντας αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το µέγεθος, σε σηµατοδοτηµένο σηµείο στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου από 21-25 Μαϊου. 
Ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασµένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους µας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι µόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθηµερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστια. Ο Σχολικός Αθλητισµός Δ’ Αθήνας είναι κοντά στους συνανθρώπους µας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ας συµµετέχουµε όλες κι όλοι µε αυτή την απλή κι ανέξοδη 
χειρονοµία .. Τα παπούτσια θα αξιολογηθούν βάσει της κατάστασής τους και θα διαχωριστούν ανά µέγεθος. 
Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόµενους φορείς οι οποίοι και θα τα  διαµοιράσουν στους συνανθρώπους µας.

Περισσότερα για τη δράση συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών μπορείτε να δείτε: 

http://teamfortheworld.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/teamfortheworld1/

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES