Γιατί να μην κάνετε τσουλήθρα με το παιδί σας

Παιδιά

4moms team , 15-05-2018

Το να βλέπεις γονείς και παιδιά να κάνουν τσουλήθρα μαζί είναι μία συνηθισμένη εικόνα στις παιδικές χαρές. Ωστόσο, δεν είναι και μία τόσο αθώα δραστηριότητα, όπως φανταζόμαστε.

Η ιστορία της Katie Dickman, θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Η Dickman και η 18μηνών κόρη της, πήγαν μαζί στην παιδική χαρά και ανέβηκαν στην τσουλήθρα. Όσο απολάμβαναν την κατάβαση, το ποδαράκι της μικρής πιάστηκε στο πλάι της τσουλήθρας χωρίς όμως η μαμά να το αντιληφθεί. Όταν έφτασαν στην άκρη της τσουλήθρας η Hannah παραπονέθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. Η μαμά της κινητοποιήθηκε άμεσα και ο γιατρός που εξέτασε το παιδί διέγνωσε ότι η Hannah είχε υποστεί κάταγμα κνήμης.

Μάλιστα, οι New York Times δημοσίευσαν το περιστατικό μαζί με δηλώσεις ορθοπεδικών που αναφέρουν πως κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν νήπια ή μικρά παιδιά με κάποιο πρόβλημα που προκλήθηκε από τη χρήστη της τσουλήθρας.

Μια μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Winthrop στο Mineola της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι σχεδόν το 14% των περιστατικών παιδιατρικών καταγμάτων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 11 μηνών συνδέεται με ατυχήματα στα όποια εμπλέκονταν παιδιά που γλίστρησαν από τα χέρια του γονέα ενώ έκαναν τσουλήθρα.

Ο γιατρός της Νέας Υόρκης, Edward Holt, δημοσίευσε ένα video που εξηγεί ακριβώς τους κινδύνους πίσω από το «άκακο» παιχνίδι.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES