Μαμάδες στο τρέξιμο!

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 10-05-2018

Μια από τις κορυφαίες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, η Μάγδα Γαζέα έχει συνδέσει το όνομα της με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο τρέχει με τα χρώματα της WIND Running Team. Από το 2003 λαμβάνει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Αυθεντικής Διαδρομής, αποσπώντας σημαντικές πρωτιές και νίκες. Μόνη εξαίρεση ήταν το 2011, όταν και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Μέσα σε ένα εξάμηνο ωστόσο επανήλθε, συνεχίζοντας δριμύτερη.  

Με ρωτάνε συχνά πως συνδυάζω τη μητρότητα με τον πρωταθλητισμό. Διαβάστε και υπολογίστε τα παρακάτω δεδομένα και μετά απαντήστε μόνοι σας στην ερώτηση.

  • Η επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης μου έγινε μια μέρα μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το 2011, και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με -1βαθμούς.
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, μέχρι τους 8 μήνες, έτρεχα έως και μια ώρα την ημέρα. Μέχρι την ίδια την ημέρα της γέννας έκανα 1 ώρα περπάτημα. Από το γήπεδο πήγα στο νοσοκομείο απευθείας!
  • Όλα πήγαν καλά! Την 10η μέρα μετά τον τοκετό ξεκίνησα τρέξιμο 30’ καθημερινά στο διάδρομο. Είχα τη μικρή δίπλα μου να νανουρίζεται από τον ήχο των βημάτων!
  • Σε 6 μήνες βγήκα 2η Πανελληνιονίκης στα 10 χλμ με 36’. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ανακηρύχτηκα 1ηπανελληνιονίκης στον Κλασικό Μαραθώνιο με 2:44’. Την προηγούμενη νύχτα είχα ξυπνήσει 3 φορές για θηλασμό. Το 2013 επίσης βγήκα 1η στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης με 2:41’, το οποίο είναι και το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μόλις έβλεπα την κόρη μου στη μέση της διαδρομής τα πόδια μου έβγαζαν φτερά!
  • Την θήλασα για 13 μήνες. Μετά από κάθε προπόνηση το γάλα μου ήταν άφθονο λόγω της ευχαρίστησης και της ευφορίας που ένοιωθα.
  • Μέχρι τα 4 της την είχα στο καρεκλάκι του ποδηλάτου, του μπαμπά της δίπλα μου. Μας συνόδευε στις προετοιμασίες σε όρη και σε βουνά, ανά την Ελλάδα από 1,5 χρονών. Δεν έχει χάσει ούτε μία προπόνηση. Έτσι όμως έχει καταλάβει τον κόπο και τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να πετύχεις.
  • Τώρα πλέον ακολουθεί με το δικό της ποδήλατο. ‘Έτσι ποτέ δεν προβληματίστηκα που να την αφήσω για να πάω να τρέξω. Την έχω πάντα …κατά πόδας. 
  • Πλέον αγωνιζόμαστε μαζί. Σε όποιον αγώνα κατεβαίνω, αντίστοιχα η κόρη μου συμμετέχει στον παιδικό αγώνα.
  • Για τη μικρή μου Βασιλική η προπόνηση είναι μέρος της καθημερινότητας. Μάλιστα συχνά ρωτάει τους συμμαθητές της «εσείς τι κάνατε σήμερα στην προπόνηση;», νομίζοντας πως όλοι ζουν έτσι!
  • Είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί είμαι χαρούμενη και ευτυχισμένη, αφού κάνω αυτό που αγαπώ! Το τρέξιμο δηλαδή…

Από το 2011, η WIND Running Team παρακινεί μικρούς και μεγάλους, διάσημους και άσημους, αρχάριους και έμπειρους, να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από το τρέξιμο. Σήμερα η ομάδα της απαρτίζεται από ένα ετερόκλητο, χαρούμενο πλήθος από αθλητές και αθλούμενους, πρωταθλητές και celebrities, κορίτσια και αγόρια της διπλανής πόρτας, που Δείχνουν το Δρόμο, τρέχοντας για καλό σκοπό. Είναι πολλοί και καθημερινά γίνονται περισσότεροι, γιατί μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια η WIND κατάφερε να κάνει το τρέξιμο την πιο χρήσιμη συνήθεια.

Διάβασε ΕΔΩ τις ιστορίες των μελών της WIND Running Team, πάρε έμπνευση και Δείξε Ποιος/ά Είσαι.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES