Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη αυξάνει τις πιθανότητες για αλλεργίες στο παιδί

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 08-05-2018

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας αλλά και αλλεργικό άσθματος στο παιδί, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Μπρίστολ του Λονδίνου. Είναι γνωστό πως μία έγκυος δεν πρέπει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης κατά τη διάρκεια της κύησης, τόσο για την ίδια όσο και για το βρέφος, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη και στους δυο.

Η μελέτη αυτή έρχεται να «ρίξει φως» σε ακόμη μία επίπτωση της ζάχαρης. Οι ερευνητές μελέτησαν 9.000 γυναίκες και σύνδεσε την  καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνης, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES